If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Моя ТС е с обикновена газова и има кихалка след дебитомера,гърмяла е много пъти , но намествам гумичката и продължавам Ако са ти пластмасови колекторите, ги смени с метални , да нямаш проблеми !
Tо така се сменят колекторите от пластмасови на метални на ТС. Нали е с новото ЕКУ и с друга система за оборотите на празния ход? Та решението е: Газова инжекция! Хем искате да карате на газ, хем ако може без нищо! не става.
sigpic
Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
FIAT TIPO 1.6 DOHC
Колеги днес взем метални колектори с малко напасване ще стана. почти неутаня място и маркучите отзад съшо трябва да се напаснат, но миля че ще стане, Остава проблема с паленето на бензин , Сутринта когатоп стана белята започна да се тресе мотора и отпед някъде около стъклото започна да издава странен шум някъде отпред но нямям идея какво е , някой да сподели и да даде съвет
Целта на поста ми не е да се правя на интересен и да се заяждам и съжалявам ако съм те обидил с изказването си - просто има неща, от които не трябва да се пЕсти. Едва ли всеки е длъжен да кара кола, има доста алтернативи за придвижване ако не може да си позволи човек да поддържа кола така, че тя да е безопасна за него и другите участници в движението...
В случая исках да ти кажа, че точно на 16-волтов туйнспарк тия пари дето НЕ си ги дал за инжекцион, защото ти се е видяло скъпо, ще ти излязат през носа най-вероятно... Това не е опел или фолксваген да търпи на "побългаряване", нищо, че колата се продава за без пари
мн точно казано по добре да дадеш повече пари и да ти е мирна главата и ако става на въпрос в дупница може както сега си с газова уредба за 600лв да си сложиш газов инжекцион и да забравиш аз само субирам пари и моментално си слагам газов инажекцион вупреки че и от газовата съм доволен но аз съм с металните колектори и на мен ми е гурмело и това е само от свещи кабели или бобина или бедна или богата смес такаче пурво можеш да си смениш свещите и тогава няма да ти гурми на газ аз съм го изпитал лично
Колега, моля положи малко старание в писането, някой и друг препинателен знак няма да е излишен. Уважавай другите участници във форума.
tonov
Колеги проблем,а е решен оказа се, че дроселовата клапа о МПХ са дали фира от гърмежа, сменени и всичко е ОК сложих и метални колектори. остава да сложа кихалки са по сигурно и ше пробвам да видя как ше се държи и няма ли да "дърпа" въздух./ за всички които даваха съвети благодаря,. Относно газовия инжекцион искам да кажа , че най-евтиния вариант които аз намерих е 750 лева в София, но какви са майсторите и колко пъти ше ходиш след това не е ясно. С този ремонт сега ми излезе към 400 лева и това е сума която е поносима в настоящата ситуация. И както казва един мой риятел, "На жена и кола не робувай" Още веднъш благодаря на всички помогнали!
пс. Имаше неработеща бубина....
Колеги проблем,а е решен оказа се, че дроселовата клапа о МПХ са дали фира от гърмежа, сменени и всичко е ОК сложих и метални колектори. остава да сложа кихалки са по сигурно и ше пробвам да видя как ше се държи и няма ли да "дърпа" въздух./ за всички които даваха съвети благодаря,. Относно газовия инжекцион искам да кажа , че най-евтиния вариант които аз намерих е 750 лева в София, но какви са майсторите и колко пъти ше ходиш след това не е ясно. С този ремонт сега ми излезе към 400 лева и това е сума която е поносима в настоящата ситуация. И както казва един мой риятел, "На жена и кола не робувай" Още веднъш благодаря на всички помогнали!
пс. Имаше неработеща бубина....
Comment